VELKOMMEN

En fullendt Flor&Fjære-opplevelse
dratt til det ytterste

Velkommen

Opplev ekte smaker og genuine relasjoner på vakre Hidlefjord Gård

Hva er bedre enn å nyte hagene på Flor & Fjære
med et glass bobler mens kokken serverer nydelige småretter fra sjøen rundt? Når dag blir til kveld har du forflyttet deg gjennom hagene og opp til det private, renoverte gårdshuset hvor sansefesten fortsetter.

Konseptet (se video)

Tilgjengelige datoer 2024

Lørdag 18. Mai
Torsdag 20. Juni
Torsdag 4. Juli
Fredag 23. August
Fredag 30. August

AVGANG MELLOM KL 11-13:00 OG RETUR KL 21-23:30 etter avtale. SETT AV MINIMUM 9 TIMER for opplevelsen.

Andre dager mellom juni og september på forespørsel.

Booking forespørsel
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.

Konseptet | En oppriktig opplevelse

Velkommen hjem til vårt renoverte gårdshus på Hidle

Vi ønsker dere velkommen hjem i gårdshuset til oss som eier og driver Flor & Fjære: Hanne & Endre Hidlefjord. Etter en nydelig  båttur fra Stavanger blir dere tatt vel i mot i Flor og Fjæres blomsterparadis. Vinkelner Silje Hanasand (kjent for sine vinbarer Hermetikken og Norvald i Stavanger) skjenker bobler i glasset og blir med oss videre på dagens opplevelser. Dere får en omvisning i hagen av oss i Flor & Fjære-familien og vi vil dele filosofien og historien.

Vi finner Frode Selvaag, også kjent som Ryfylkekokken. Han serverer nydelige småretter på stranden, i drivhuset og viderere på øya. Det hele avsluttes med at våre egenproduserte- og lokale råvarer tilberedes på flammer i det renoverte gårdshuset på Hidlefjord Gård fra 1870. Der vil Frode og Silje gi dere en fest for sansene og en helt unik opplevelse.

Velkommen til gards!

Send oss en forespørsel
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.

gården

Anno 1870

I 2015 fikk Endre og Hanne overta en av hovedgårdene på Sør-Hidle og 300 dekar med nye muligheter åpenbaret seg.– Vi kalte gården for Hidlefjord Gård, oppkalt etter fjorden som omgir øya. Vi så ingen grunn til å ikke hete Hidlefjord selv, slik de gjorde før i tiden da man tok steds- eller gårdsnavn som etternavn.Så da ble det Endre Bryn Hidlefjord og Hanne Kvernberg Hidlefjord.

Siden har det blitt tre nye tilskudd i Hidlefjord-familien: Else, Beth og Ulrik Hidlefjord, sier Endre entusiastisk.– Da vi overtok gården, satte vi i gang med å vedlikeholde bygninger, skoge og tilbakeføre markene til kulturlandskap. Hovedhuset fra 1870 ble strippet helt til tømmerkassen før det ble kledd i gammel stil med tettvokst furu kjerneved og med kittete vinduer. Inne er de gamle tømmerveggene bevart, men alt vi ikke kunne ta vare på ble erstattet med nye, tidløse materialer.

Møblene er det lokale snekkere som har laget, fra produsentene Eikund og Tjerand Fine Furniture. Låven fra 1894 ble malt og råtne kledningsbord ble byttet. Raste steingarder ble reist, beitet ryddet og gammelt kulturlandskap kom frem i lyset.Skotsk Svartfjes kom til til gards våren 2015. Nå er flokken på ca. 70 vinterforede dyr. Gjennom samarbeid med Nyyyt AS på Bjerkreim får nå restauranter på øst-, sør- og vestland Svartfjeslam fra Hidlefjord Gård, 100 meter fra Flor & Fjære. I tillegg brukes noe av produksjonen selv.Noe av grunnen til å kjøpe gården var selvsagt symbiosen det kunne skape med Flor & Fjære. Et skiferbrudd har gitt flotte heller til gangveier, trapper og terrasser i hagene. I tillegg kommer jord, grus og pukkmasse som er til overs på gården til nytte. Store mosegrodde steiner til å pynte opp i hagene er også en bonus. I tillegg har det blitt tatt frem gamle frukthager i oppryddingen av beiteområdene.

- Mulighetene for gården i sammen med Flor & Fjære er uendelige og hvem vet hva fremtiden vil bringe av egenprodusert mat, grønnsaker, frukt, øl- eller vinproduksjon? Alt er mulig, sier Endre. Kanskje det blir wagyu som beiter sammen med alpakka og sauer?Flor & Fjære Hidlefjord Gård Hidlefjord Gård har også ført med seg et nytt, eksklusivt produkt som vi kaller «Flor & Fjære Hidlefjord Gård». Dette konseptet omfatter servering av de beste champagner og vin under en mer eksklusiv hagevandring på Flor & Fjære, «topptur» på øya og avsluttende middagsfeiring i gårdshuset på Hidlefjord gård.

Utsikt mot det travle Stavanger. Her kan man finne roen i det renoverte gårdshuset.
Dagen starter i hagene på Flor&Fjære

Ideen til Hidlefjord Gård-konseptet har grodd frem fordi Endre og Hanne elsker å invitere venner til festlig lag, og gjennom årene har det blitt flere temafester i hagen. Det har vært naturlig å forflytte gjestene slik at de i løpet av festen får oppleve flere deler av hagen. Når man flytter folk til en ny avdeling brytes «klikkene» opp og nye formes. Det å prate mens man vandrer i hagen føles veldig avslappet, og med senkede skuldre er man åpen for nye bekjentskaper. Når man ankommer neste servering i hagen finner man seg plutselig ved siden av en man ikke har snakket med før og nye relasjoner skapes. I motsetning til å sitte «fast» rundt et bord, blir dette en naturlig relasjonsbyggende opplevelse for gjestene.

Omgivelsene, sommerværet, vandringen, smårettene og bobler i glasset gjør dette til den ultimate mingle-opplevelsen, og er et fantastisk utgangspunkt til festen utover kvelden. Vi opplever at man går fra gjester som nesten ikke kjenner hverandre til en vennefest på få timer. Kombinasjonen med hagene på Flor & Fjære og festmiddag i gårdshuset på Hidlefjord Gård ble nettopp først og fremst testet ut på et knippe venner. – Reaksjonene overgikk alt vi har arrangert. Vi tenkte at dette må flere få muligheten til å ta del i. Ikke fordi Flor & Fjære trenger et nytt produkt, men fordi vi mener at verden trenger et konsept som dette. En relasjonsbyggende vennefest i paradis. Når vi nå i tillegg har det ærverdige, renoverte gårdshuset så vi muligheten til å lage et opplegg hvor gjestene virkelig får sin egen, private storstue.

Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.

En del av noe større