VELKOMMEN

En Flor&Fjære-opplevelse
dratt til det ytterste

Velkommen

Opplev ekte smaker og genuine relasjoner på vakre Hidlefjord Gård

Hva er bedre enn å nyte hagene på
Flor & Fjære med et glass bobler mens kokken serverer nydelige småretter fra sjøen rundt? Når dag blir til kveld har du forflyttet deg gjennom hagene og opp til det private, renoverte gårdshuset hvor sansefesten fortsetter.

Konseptet (se video)

Tilgjengelige datoer 2024

Lørdag 18. Mai
Torsdag 20. Juni
Torsdag 4. Juli
Fredag 23. August
Fredag 30. August

AVGANG MELLOM KL 11-13:00 OG RETUR KL 21-23:30 etter avtale. SETT AV MINIMUM 9 TIMER for opplevelsen.

Andre dager mellom juni og september på forespørsel.

Booking forespørsel
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.
Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.

Konseptet | En oppriktig opplevelse

Velkommen hjem til vårt renoverte gårdshus på Hidle

Vi ønsker dere velkommen hjem i gårdshuset til oss som eier og driver Flor & Fjære: Hanne & Endre Hidlefjord. Etter en nydelig  båttur fra Stavanger blir dere tatt vel i mot i Flor og Fjæres blomsterparadis. Vinkelner Silje Hanasand (kjent for sine vinbarer Hermetikken og Norvald i Stavanger) skjenker bobler i glasset og blir med oss videre på dagens opplevelser. Dere får en omvisning i hagen av oss i Flor & Fjære-familien og vi vil dele filosofien og historien.

Vi finner Frode Selvaag, også kjent som Ryfylkekokken. Han serverer nydelige småretter på stranden, i drivhuset og viderere på øya. Det hele avsluttes med at våre egenproduserte- og lokale råvarer tilberedes på flammer i det renoverte gårdshuset på Hidlefjord Gård fra 1870. Der vil Frode og Silje gi dere en fest for sansene og en helt unik opplevelse.

Velkommen til gards!

Send oss en forespørsel
Utsikt mot det travle Stavanger. Her kan man finne roen i det renoverte gårdshuset.
Dagen starter i hagene på Flor&Fjære

gården

Anno 1870

Gårdshuset ble satt opp i 1870. Satt sammen med to gamle tømmerkasser fra Ryfylke. To gamle tømmerhus har her blitt til ett. Et litt større hus enn vanlig på den tiden, men tømmerhuset skulle være både skole og dynamittlager. (!) I 1912 fikk  Sør-Hidle  status som brevhus. Og postkoden 4123 ble ivaretatt av gårdshuset som postkontor.

Gården fikk også den første telefonen på øya.
Det var her hyttefolket og Brynfamilien måtte opp å ringe hvis de ville vite hvordan det stod til hjemme i gartneriet. Gården er på 300 dekar, hvor 50 dekar er dyrket. Det har fra gammelt av blitt holdt kyr, sauer, gris, høns og hest på gården. I dag er det sau av rasen Lyngfår som holder kulturbeitet.

Foto: Kreditering til fotograf eller informasjon om bilde. Mulighet for ganske mye bildetekst, plass til å fortelle en liten historie hvis det passer til.

En del av noe større